China Lung Ching (Draakoni Kaev) - Hiina roheline tee

China Lung Ching (Draakoni Kaev) - Hiina roheline tee
Pakend: 50g
Lung Ching (draakonite kaev või draakoni kaev) – kõige kuulsam Hiina roheline tee. Lung Chingi valmistatakse erinevates Hiina provintsides, kuid arvatakse, et see «põlvneb» Zhejiangi provintsist ja valmistati esmakordselt teelehtedest, mis korjati Xi Hu järve lähistelt kloostri istandustelt. Seega valmistatakse kõige paremat Lung Ching teed just selles piirkonnas ja nimetatakse Xi Hu Lung Ching. Selle tee, nagu ka kogu ümbruse nimi, kus see kasvab, on seotud legendiga, vastavalt millele inimesed, kes kaevasid siin kaevu, leidsid maa seest suure draakonikujulise kivi.
China Lung Ching (Draakoni Kaev) - Hiina roheline tee
Pakend: 50g
Lung Ching (draakonite kaev või draakoni kaev) – kõige kuulsam Hiina roheline tee. Lung Chingi valmistatakse erinevates Hiina provintsides, kuid arvatakse, et see «põlvneb» Zhejiangi provintsist ja valmistati esmakordselt teelehtedest, mis korjati Xi Hu järve lähistelt kloostri istandustelt. Seega valmistatakse kõige paremat Lung Ching teed just selles piirkonnas ja nimetatakse Xi Hu Lung Ching . Selle tee, nagu ka kogu ümbruse nimi, kus see kasvab, on seotud legendiga, vastavalt millele inimesed, kes kaevasid siin kaevu, leidsid maa seest suure draakonikujulise kivi.
Lung Ching kuulub kevadteede hulka, mille puhul on kõige hinnalisem nende pungade varajane korje, millel on lehed oma nina juba pungadest välja pistnud. Kõiki operatsioone teostatakse käsitsi, need nõuavad suuri kogemusi ja ettevaatlikkust. Noorte õrnade teelehekeste sorteerimise, kokkukeeramise ja kuivatamise protsessist tuleb täpselt kinni pidada. Kõrgesordilisest Lung Chingist saab läbipaistva tee, millel on smaragdikarva õrn värv, orhidee tugev aroom ja värske küllastunud maitse. On mikroobide- ja vähivastase, toniseeriva ning immuunsüsteemi tugevdava toimega.
Lung Ching tee maitse ja ilu nautimiseks kasutatakse läbipaistvaid pokaale. Tee valatakse üle ligikaudu 85°C veega ja kaetakse kaanega, mis võetakse tee «lämbumise» vältimiseks ühe minuti pärast ära. Lung Ching teega tuleb peenetundeliselt ümber käia. Unikaalse aroomi säilitamiseks ei tohi seda tugevalt keeta ning maitse nautimiseks tuleb seda juua aeglaselt, väikeste lonksudega. Kuid need, kellel polnud tee valmistamisele kulutatud ajast ega tähelepanust kahju, saavad selle eest täiel määral tasutud, mitte ainult teejoomise ajal, vaid ka pärast seda. Tee jätab suhu kordumatu aroomi ja magusa «maitse meenutuse».