CEBADOR - Mate kinkekomplekt

Tootekood: GIFT026 Kaubamärk: Laoseis:2 Tarneaeg: 3 tööpäeva

CEBADOR - Mate kinkekomplekt - HEA KINGIIDEE!

Komplektis:

- Kinkekarp
- Keraamiline kalabassa LUNA NEGRA 300 ml - 1 tk
- Bombilla INDIANA BLUE metallist, ca 19 cm - 1 tk
- Yerba Mate Rosamonte (Argentiina) - 500 g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

30,00 € 25,00 €

CEBADOR - Mate kinkekomplekt - HEA KINGIIDEE!

Komplektis:

- Kinkekarp
- Keraamiline kalabassa LUNA NEGRA 300 ml - 1 tk
- Bombilla INDIANA BLUE metallist, ca 19 cm - 1 tk
- Yerba Mate Rosamonte (Argentiina) - 500 g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

 

Kuidas matet õigesti valmistada

Kalabassi tuleb puistata nii palju kuiva yerba matet, et nõu oleks kahe kolmandiku ulatuses täidetud. Seejärel suletakse nõu ava peopesaga ning raputatakse kalabassi energiliselt mitu korda, et suuremad lehed ja oksakesed jääksid selle alumisse ossa ning väiksemad ülemisse. Seejärel kallutatakse kalabassi ettevaatlikult selliselt, et kogu yerba mate pudeneks anuma ühe seina juurde.

Alustage vee valamist väikeset portsjonite kaupa – külma või sooja vett, kuidas teile rohkem meeldib. Ainult mitte tulist vett. Kui vesi osutub kuumemaks kui 70—80°С, siis kaotab mate momentaalselt oma maitseomadused ja muutub kibedaks. Ärge valage palju vett – see peab teepuru ainult kergelt niisutama. Oodake 2-3 minutit, kuni vesi imendub täielikult.

Tõmmise valmisolekut saab kindlaks teha kalabassi kergelt kallutades: yerba mate peab olema tursunud ja nägema välja nagu tihke roheline puderjas mass. Pärast vee imendumist pannakse kalabassi ettevaatlikult bombilla. Torukese ülemist otsa on soovitav pöidlaga kinni katta, et lehe- ja varretükikesed ei ummistaks sõela. Pärast seda valatakse kalabassi juurde sooja vett – praktiliselt servani. Matel lastakse tõmmata üsna vähe aega – alates 30 sekundist kuni 2 minutini. Ja nüüd saate te bombillaga matet imedes kiirustamata seda imetlusväärset jooki nautida, mille maitsest vaimustusid nii iidsed indiaani hõimud, hispaania konkistadoorid kui ka XX sajandi kuulsad kirjanikud.

Matet saab valmistada 8 korda järjest, lisades anumasse juurde värsket sooja vett. Esimese valmistamiskorra tee – see on kõige kirbem ja küllastatum, isegi pisut kibedavõitu, kuid järgnevad on tunduvalt mahedamad.