Mate Jacutinga Gold Chimarrao - brasiilia mate tee, 1 kg

Tootekood: MATE134 Kaubamärk: JACUTINGA Laoseis:8 Tarneaeg: 3 tööpäeva

Mate Jacutinga Gold Chimarrao - brasiilia mate tee, 1 kg

Pakendis: 1 kg (vaakum pakk)

Koostis: 100% yerba mate

Tootja: Industrias Jacutinga Ltda (Brasiilia)

13,30 € 13,30 €/Kg

Mate Jacutinga Gold Chimarrao - brasiilia mate tee, 1 kg

Pakendis: 1 kg (vaakum pakk)

Koostis: 100% yerba mate

Tootja: Industrias Jacutinga Ltda (Brasiilia)

Jacutinga on Brasiilia roheline chimarrão sort, mida toodab väike ettevõte, mille nimi tuleneb linnust, mida me pakendil näeme. Lehed on jahvatatud väga peeneks ja kõik on vaakumpakendatud, et säiliks värske ürdine aroom ja lopsakas roheline värvus. Jacutinga Goldil on meeldiv pehme aroom, värsked, ürdised noodid kerge suitsuse järelmaitsega.

Chimarrao

Brasiilias nimetatakse yerba matet erva mateks. Brasiilias erineb erva mate, mida nimetatakse chimarrao— šimarron, valmistamise ja jahvatamise traditsiooniline moodus radikaalselt Argentiina, Paraguai ja isegi Uruguai sortidest. Matepuu lehed ei läbi mitmekuulist kuivatamisetappi, vaid jahvatatakse 5-7 päeva jooksul pärast korjamist, pakendatakse ja tarnitakse klientidele. Taoline ekspresstöötlemine viib selleni, et lehtedes säilib palju klorofülli ja valminud mate on erkrohelist värvi, millega meenutab Jaapani teed matcha.

Brasiilia erva eripäraks on väga peenike, pulbritaoline jahvatus äärmiselt väikese varte sisaldusega.

Chimarrao maitse on kirbe, küllastunud, kibe. Tänu pulberjahvatusele on konsistents õrn,  parkiv, „kreemjas”, aga aroomis domineerivad värskelt niidetud rohu noodid. Tervikuna erineb chimarrao maitse ja aroomi poolest küllaltki tugevalt Argentiina, Paraguai ja Uruguai matest.

Brasiilias kasutatakse chimarrao jaoks spetsiaalse vormiga (kitsa kaelaga) suuri kalebasse, mida nimetatakse cuia, ja pikki laiu lusikaid-bombillasid, milles on palju avasid, mida nimetatakse bomba. Selline komplekt võimaldab juua chimarraot nii, et pole vaja karta bombilla ummistumist pulbritaolisest yerbast. Kuigi isegi sellisel juhul on vajalik teatud vilumus.

Chimarrao valmistamise klassikaline moodus on järgmine: kõigepealt puistatakse kalebassi/cuiasse lusikatäis ervat, kallatakse üle kuuma veega (ligikaudu 75 kraadi), seejärel pannakse bombasse, puistatakse chimarraod, ühtlustatakse see ja vastaspoolele, kuhu on pandudbomba, tehakse vee valamiseks ava.

Soovitame vaadata selle mooduse videot.

https://www.youtube.com/watch?v=XPDLbJqIePo

https://www.youtube.com/watch?v=w_nyvnI9toQ