LOS AMIGOS Organica - Mate kinkekomplekt

Tootekood: GIFT029 Kaubamärk: Laoseis:4 Tarneaeg: 3 tööpäeva

LOS AMIGOS Organica - Mate kinkekomplekt - HEA KINGIIDEE!

Komplektis:

- Kinkekarp
- Keraamiline kalabassa MARBLE WHITE 300 ml - 1 tk
- Keraamiline kalabassa MARBLE GREEN 300 ml - 1 tk
- Bombilla INDIANA BROWN metallist, ca 19 cm - 2 tk
- Yerba Mate FedeRico Organico (Paraguai) - 500 g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

48,00 € 38,00 €

LOS AMIGOS Organica - Mate kinkekomplekt - HEA KINGIIDEE!

Komplektis:

- Kinkekarp
- Keraamiline kalabassa MARBLE WHITE 300 ml - 1 tk
- Keraamiline kalabassa MARBLE GREEN 300 ml - 1 tk
- Bombilla INDIANA BROWN metallist, ca 19 cm - 2 tk
- Yerba Mate FedeRico Organico (Paraguai) - 500 g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

 

Kuidas matet õigesti valmistada

Kui te soetasite pudelkõrvitsast valmistatud kalebassi, siis enne esimest «matejoomist» tuleb jooginõu pika kasutusea tagamiseks see «elustada». Selleks tuleb anum täita poolenisti kuiva yerba matega, valada üle sooja veega ja jätta 1-3 ööpäevaks tõmbama. Pärast seda kalebass tühjendatakse ja selle sisu visatakse ära, «kõrvitsa sisemust» puhastatakse lusikaga valgetest kõrvitsakiududest seni, kuni selle pind muutub täiesti puhtaks. Seejärel tuleb kalebassi põhjalikult kuivatada - ja alles seejärel saab valmistada esimese mate, mida te jooma hakkate. Pärast «elustamist» imab kõrvits endasse joogi ebatavalise maitse ja küllastunud aroomi. Pärast iga kasutuskorda tuleb kalebass puhastada ja täielikult ära kuivatada. Niisket kalebassi ei ole soovitav kasutada.

Niisiis, asume esimese teevalmistamise korra juurde. Kalabassi tuleb puistata nii palju kuiva yerba matet, et nõu oleks kahe kolmandiku ulatuses täidetud. Seejärel suletakse nõu ava peopesaga ning raputatakse kalabassi energiliselt mitu korda, et suuremad lehed ja oksakesed jääksid selle alumisse ossa ning väiksemad ülemisse. Seejärel kallutatakse kalabassi ettevaatlikult selliselt, et kogu yerba mate pudeneks anuma ühe seina juurde.
Alustage vee valamist väikeset portsjonite kaupa – külma või sooja vett, kuidas teile rohkem meeldib. Ainult mitte tulist vett. Kui vesi osutub kuumemaks kui 70—80°С, siis kaotab mate momentaalselt oma maitseomadused ja muutub kibedaks. Ärge valage palju vett – see peab teepuru ainult kergelt niisutama. Oodake 2-3 minutit, kuni vesi imendub täielikult.

Tõmmise valmisolekut saab kindlaks teha kalabassi kergelt kallutades: yerba mate peab olema tursunud ja nägema välja nagu tihke roheline puderjas mass. Pärast vee imendumist pannakse kalabassi ettevaatlikult bombilla. Torukese ülemist otsa on soovitav pöidlaga kinni katta, et lehe- ja varretükikesed ei ummistaks sõela. Pärast seda valatakse kalabassi juurde sooja vett – praktiliselt servani. Matel lastakse tõmmata üsna vähe aega – alates 30 sekundist kuni 2 minutini. Ja nüüd saate te bombillaga matet imedes kiirustamata seda imetlusväärset jooki nautida, mille maitsest vaimustusid nii iidsed indiaani hõimud, hispaania konkistadoorid kui ka XX sajandi kuulsad kirjanikud.

Matet saab valmistada 8 korda järjest, lisades anumasse juurde värsket sooja vett. Esimese valmistamiskorra tee – see on kõige kirbem ja küllastatum, isegi pisut kibedavõitu, kuid järgnevad on tunduvalt mahedamad.